Projekty

Kulinarny Mały Wiedeń

Identyfikator: OBB018. Złożone w kategorii: Projekty ogólnomiejskie przez Witold Kubik.

Streszczenie projektu

Kulinarny Mały Wiedeń (celem projektu jest przypomnienie potraw, które dominowały w Bielsku i Białej w okresie panowania Cesarza Franciszka Józefa i w okresie międzywojennym.

Opis projektu

Kulinarny Mały Wiedeń (celem projektu jest przypomnienie potraw, które dominowały w Bielsku i Białej w okresie panowania Cesarza Franciszka Józefa i w okresie międzywojennym. Kursanci w grupach dwudziestoosobowych przygotowywaliby potrawy, ciasta i ciasteczka wg starych przepisów. Proponuje się przeprowadzenie kursu w dwóch grupach z tym samym programem: grupa wiosenna (kwiecień, maj - ogólnodostępna); grupa jesienna (listopad, grudzień - dla seniorów 50+).

Szacunkowy koszt przedsięwzięcia: 16 400,00 zł

Wrzuć linka na swój profil

Podoba Ci się ten projekt? Chcesz, by został zrealizowany? Im więcej osób dowie się o nim i poprze podczas głosowania, tym większe szanse będzie miał na realizację. Udostępnij go na swoim profilu by dowiedzieli się o nim Twoi znajomi!

^